Byfortælling: Uffe og Raquel

Fodbold fylder fritiden for familien Hansen

Med tre raske drenge fra henholdsvis 2008, 2010 og 2012 er der nok at se til hos Uffe og Raquel Lysholt Hansen. Familien bor lige ved det nye kvarter Egedalen tæt ved åen, og hele hverdagen udspinder sig i Ansager.

- Drengene spiller alle sammen fodbold, og jeg både spiller fodbold og er også børnetræner selv, forklarer Uffe Lysholt Hansen.

Den står derfor på uanede mængder grønsvær hver uge til familien, da mor Raquel også hjælper til, når der efterspørges frivillige hænder.

Ansager

Fritid og foreninger

Når børn og voksne skal luftes i fritiden, er der mange muligheder. Ansager byder blandt andet på spejder, fodbold, ridning, håndbold, gymnastik, tennis og meget mere. En af årets store begivenheder i byen er Mariefestival, hvor musikken indtager byen og skaber en folkefest i tre dage.

Fra Aarhus til Ansager

Familien kom til Ansager i 2015 fra Aarhus, da Uffe købte sin mors klinikandel ved byens praktiserende læge.

- Hun var klar til at gå på pension, og jeg var blevet færdig som speciallæge, så det passede godt sammen. Det var nu nok mest min kone og min mor, der blev enige om, at det var sådan, det skulle være, siger Uffe med et smil.

Han er dog helt enig i beslutningen om at flytte til Ansager.

- Vi savner ikke Aarhus, men besøger venner i byen med glæde. Vi har jo alt, hvad vi skal bruge her i hverdagen. Her er meget positivt i gang, meget frivillighed og engagement og en rigtig god skole med overbygning, siger Uffe.

Han fremhæver de gode relationer og nærheden til lærerne på skolen, som gør, at børnene bliver set og udfordret der, hvor de er.

En tryg hverdag for alle

Tryghed og nærvær er også nøgleord i hverdagen for familien.

- Alle kender alle. Hvis der er et barn, der falder og slår sig på vejen, så kan du være sikker på, at der nok skal komme hjælp. Det giver en meget stor tryghed som forældre, siger Uffe Lysholt Hansen.

Fodboldfamilien med de tre drenge er glade for beslutningen om at rykke til Ansager, hvor der er masser af muligheder for at få luftet fodboldstøvlerne og tilegne sig grønne knæ.